top of page

Valg av klær før fotoshoot

Først og fremst så tenker jeg at det aller viktigste når man skal bli tatt bilder av er å føle seg mest mulig komfortabel. De aller fleste voksne er ikke veldig glad i å bli fotografert i utgangspunktet, så da hjelper det litt å ha på seg klær man føler seg fantastisk i.


Farger som er ton-i-ton med omgivelsene blir harmonisk

For familiefotografering, der det er mer enn én eller to personer på bildet, er det likevel viktig å tenke på harmoni. Både når det kommer til farger, trykk og struktur. På siden min Nyttig informasjon skriver jeg at man gjerne bør velge klær i nøytrale farger – og gjerne i naturtoner som beige, oliven, rustrød eller mosegrønn. Dette er kun en anbefaling fra meg, og det er helt i orden om man hverken har eller ønsker noen av fargene som nevnes.

Strikket tøy og kalde farger gjør seg ekstra godt på vinterbilder. Også en liten nisselue om man ønsker litt julestemning, så klart.

For en ekstra fin effekt kan man velge farger som passer med bakgrunn. Med det mener jeg

for eksempel at man velger orange, oker eller en varm fin rødfarge for høstbilder. Lyseblå, denim eller andre duse farger for sommer. En kald blåfarge eller sjøgrønn for vinter og lysegul på våren. Dette er selvsagt kun noen få eksempel. Jeg hjelper deg å velge ut fra lokasjonen vi skal ta bilder før vi møtes.


Jeg har også en del barneklær til utlån hvis man ønsker det. Da har vi kontakten om det på forhånd og velger det som passer.

Duse farger passer godt på lette og sommerlige bilder

Det som er enda viktigere enn å tenke på hvilke farger man bør ha, er hvilke farger jeg anbefaler å unngå. Både helt sort og helt hvitt kan være utfordrende å ha med på bilder.Spesielt om man bruker det helt opp mot ansiktet. Sorte eller mørkeblå bukser fungerer greit, men det kan fort bli store kontraster i bildet –

som gjerne ender opp med å ta fokus fra motivet.Det samme gjelder store motiver på klærne. Dette kommer litt mer an på hvilken stemning man ønsker på bildene. Det kan passe veldig fint med store trykk eller motiv på klærne som skal tas av en kul ungdom i et bymiljø for eksempel, men dersom man vil ha rolige familiemotiv, så anbefaler jeg å unngå Paw Patrol t-skjorten akkurat den dagen.

41 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page