top of page

Hva er det som kjennetegner de ekstraordinære bildene? Hvilke bilder er det som bringer frem smil og gode minner? Hvordan skaper vi de situasjonene som stråler ut varme og kjærlighet?

En stor del av "jobben" er å være godt forberedt. Jeg har stor tro på samarbeid og tydelighet i jobben min. Jeg skal tross alt prøve å få frem det beste hos mine kunder.

Bestilling 

For å bestille fotografering, send mail, ring eller benytt deg av kontaktskjema som du finner her. Når vi har avtalt et sted og en tid som passer begge parter, sender jeg en kontrakt med disse opplysningene til kunde. Kontrakten er bindende. 

Barn

Barn trenger ofte litt forberedelser for å føle seg trygge. Jeg anbefaler at dere prater med barna deres om hva som skal skje i dagene før avtalen vår. 

Jeg tar meg også god tid før og underveis i fotograferingen for å sørge for at barna føler seg komfortable i situasjonen.

De må gjerne ha med kosebamse eller koseklut dersom det hjelper dem til dette.

Før fotografering

Vi holder kontakt løpende før fotograferingen for alle praktiske detaljer. Jeg oppfordrer på det sterkeste å gjøre seg noen tanker om hvordan bilder du ser for deg i forkant av fotograferingen. Se gjerne gjennom galleriet mitt for inspirasjon.

Lokasjon

Jeg fotograferer ute på lokasjon. Kom gjerne med ønsker om det er et spesielt sted dere har sett for dere, ellers finner jeg lokasjon. Jeg tar i hovedsak bilder i Follo-området, men kan dra andre steder om ønskelig. Opptil 5 mil kjøring er inkludert i prisen for fotografering.

Bekledning 

Dere bruker selvsagt klær etter ønske, men jeg har noen tips til bekledning for å få harmoniske og fine bilder:

  • Prøv å velge klær med nøytrale farger, gjerne i natur-toner som beige, oliven, rustrød eller mosegrønn. Blått og okergul gjør seg også veldig bra.

  • Jeg oppfordrer dere til å ta farger dere føler dere komfortable i, men generelt sett bør man unngå helt hvitt, helt svart eller marineblå (bryllup er eneste unntaket her).

  • Unngå trykk eller mønster i skarpe farger eller med motiv. Dette kan ofte ende opp med å ta mye av fokuset bort fra motivet

  • Om høst og vinter er det veldig fint å bruke strikkaklær

Låne klær

Jeg har en del klær til barn som jeg låner ut helt gratis i forbindelse med fotografering. Bare send meg størrelsen på barnet det gjelder, så sender jeg bilder av klærne jeg har tilgjengelig for dette.

Fotografering

Med bildene mine ønsker jeg å forevige gode minner for de jeg tar bilder av. Jeg etterstreber en avslappet og behagelig stemning under fotograferingen. Det skal være morsomt og gøy å bli tatt bilde av.

For barnebilder blir det aller best om foreldrene er med på å lage litt god stemning med ablegøyer eller annet morsomt.

Visning

Innen to uker etter fotograferingen sender jeg en link til deg med et utvalg bilder. Disse vil være vannmerket med min logo. Denne logoen blir selvsagt fjernet på det endelige utvalget. Det er ikke anledning for kunde å laste ned, kopiere eller dele disse bildene med noen.

Levering bilder

Når du har valgt ut den endelige pakken med bilder, skal filene gjøres klar for levering. Dette kan ta opptil en uke.

Du vil få en link hvor du kan laste ned de høyoppløselige filene. Bildene er tilgjengelig der i 14 dager. 

Bilderettigheter

Jeg eier alle rettigheter på bildene som jeg fotograferer. Alle bildene blir tatt og etterbehandlet etter min stil som fotograf. Det er ikke tillatt for kunde å redigere bildene eller legge på filter i ettertid. Bildene er ment til personlig bruk, og det er ikke tillatt med kommersiell bruk.

Å vise frem bilder jeg har tatt er en viktig del av min markedsføring, og bildene vil dermed kunne bli brukt på hjemmesiden min og i mine andre kanaler.

bottom of page